In 2013 opende Mauie’s Viskwekerij haar deuren in Wormerveer met als specialiteit het kweken van L- nummers. Het aanbod werd steeds meer uitgebreid, o.a. met vissen afkomstig uit Zuid-Amerika en het Malawi-meer.

In januari 2016 ging Mauie’s Viskwekerij naar een nieuwe locatie, Vlietsend 65 te Krommenie. Dit pand, zeven keer zo groot als het vorige pand, werd ons nieuwe onderkomen aan de winkelstraat van Krommenie, groot genoeg om ons assortiment nog verder uit te breiden.

De winkel biedt plek aan meer dan 150 aquaria met vissen uit verschillende gebieden. Zo kunt u bij ons onder andere terecht voor vissen uit Zuid- Amerika, Azië, Midden- Amerika, het Malawi-meer, het Tanganyika meer, garnalen uit verschillende gebieden en hebben wij een vijverafdeling. Tevens hebben wij een groot assortiment aan aquaria en benodigdheden hiervoor. Ook kunnen wij aquaria op maat leveren.
De winkel heeft een grote binnenvijver, waarin verschillende roggen en grotere cichliden zwemmen. Er is een schildpaddenvijver en daarnaast ook verschillende showbakken, waar de biotopen worden nagebootst.

Wij importeren zelf uit diverse gebieden vissen. Vissen, die bij ons binnen komen, gaan eerst minimaal twee weken in quarantaine in een afgescheiden ruimte in onze zaak. Hier worden de vissen eerst onderzocht en behandeld voor zij voor de verkoop geschikt zijn.
Omdat wij zelf importen kunnen wij een heel divers aanbod aanbieden. Bent u geïnteresseerd in een speciaal soort vis, laat het ons weten, dan doen wij ons best om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Mauie’s Viskwekerij is ook aangesloten bij de SBB en is een erkend leerbedrijf. Ons bedrijf biedt stageplekken aan voor leerlingen van MBO niveau 2 tot MBO niveau 4.